Wet maatschappelijke ondersteuning

Het doel van de Wmo is dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen in de samenleving.

U bent gehandicapt en/of chronisch ziek en u heeft nodig:

  • een hulpmiddel, bijv. een rolstoel of scootmobiel
  • aanpassingen in uw woning
  • een vervoersvoorziening, bijv. een pas voor de Molenhopper
  • hulp in de huishouding
  • een antwoord op uw vraag 

Wilt u contact opnemen met de gemeente?       

Contactgegevens vanaf 1 januari 2019:

Sociaal Loket:

Het sociaal loket van de Gemeente Vijfheerenlanden is te bereiken op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.30 uur via ( 0800)5016 of via

Tips

Komen Wmo-medewerkers bij u thuis ?

  • Bereid u voor op het gesprek door na te denken over uw situatie. Waar liggen nu uw problemen? Verwacht u nieuwe problemen? Waar zou u zelf oplossingen voor kunnen bedenken en waar heeft u hulp van anderen bij nodig? Kijk verder dan uw neus lang is.
  • Ga, indien mogelijk, nooit het gesprek alleen aan. Probeer u te laten bijstaan door een familielid of andere naaste die u vertrouwt.
  • Voor de mantelzorger, contactpersoon, begeleider of cliëntondersteuner is het dan ook van belang dat ze tijdig op de hoogte worden gesteld, anders is het soms niet meer mogelijk om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Keukentafelgesprek

Via het Wmo-loket is dus de kans groot dat een medewerker van het Wmo-loket bij u langs komt voor het ‘keukentafelgesprek’. 
Het is ook mogelijk dat op aanvraag van het Sociaal loket een medisch adviseur van SAP (Stichting Samenwerkende Adviserende Professionals) ook Wmo-cliënten thuis bezoekt t.b.v. de (medische) indicatiestelling.

De ervaringen van de mensen die een keukentafelgesprek hebben gehad zijn over het algemeen best wel positief

Merwede Linge Lijn

Wij houden ons ook bezig met zaken die nu spelen, zoals de Merwede Linge Lijn.         De berichtgeving in het AD dat mensen met een rolstoel zich sinds de komst van Qbuzz twee uur van te voren moeten aanmelden om met de Merwede Linge Lijn te kunnen reizen heeft er toe geleid dat er actie is ondernomen.

In deze brief  is kenbaar gemaakt dat we het absoluut niet eens zijn met dit besluit. Inmiddels zijn er 11 instanties die de brief mede hebben ondertekend.

 Lees hier de brief die naar Qbuzz is verzonden

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen