Informatief

Op deze pagina vindt u meer informatie over Huishoudelijke ondersteuning en Respijtzorg

Huishoudelijke Ondersteuning

Vanaf 1 januari 2019 zijn de hoogte van het inkomen en de hoeveelheid spaargeld voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) niet meer van belang. Ondersteuning vanuit de Wmo kost dan voor iedereen €17,50 per vier weken.
In 2019 maakt het niet uit wat voor hulp u krijgt vanuit de Wmo, voor hoeveel uur of voor welk bedrag. De eigen bijdrage is voor iedereen gelijk.
De bijdrage geldt bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, dagbesteding, woningaanpassing en vervoermiddelen. Gemeenten kunnen wel een lagere eigen bijdrage vragen, bijvoorbeeld als iemand een minimuminkomen heeft.

Lees meer over Huishoudelijke Ondersteuning

Respijtzorg

Zorgt u al langere tijd voor uw ouder wordende vader of moeder? Of voor een gezinslid of buur met een beperking? Vaak doet u dat automatisch en het lijkt soms zo vanzelfsprekend. Soms kan de zorg te zwaar worden. Het is dan belangrijk om op tijd hulp van buiten in te schakelen. Misschien bent u op zoek naar een prettige besteding van de dag voor degene voor wie u zorgt. Dat kan best lastig zijn, want waar kunt u terecht?Zorgt u al langere tijd voor uw ouder wordende vader of moeder? Of voor een gezinslid of buur met een beperking? Vaak doet u dat automatisch en het lijkt soms zo vanzelfsprekend. Soms kan de zorg te zwaar worden. Het is dan belangrijk om op tijd hulp van buiten in te schakelen. Misschien bent u op zoek naar een prettige besteding van de dag voor degene voor wie u zorgt. Dat kan best lastig zijn, want waar kunt u terecht?

Lees meer over Respijtzorg

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen