In het nieuws

Wij  brengen u graag op de hoogte van de volgende nieuwsberichten:

Kassa heeft aandacht besteed aan de verzekerbaarheid van schade aan Wmo hulpmiddelen bij Medipoint.

Dit heeft geleid tot onrust bij een aantal gebruikers. Deze onrust is niet nodig! Men heeft hierop gereageerd. Lees meer op de onderstaande website:
https://www.medipoint.nl/verzekerbaarheid-van-schade-aan-wmo-hulpmiddelen.


Er bereiken ons berichten dat de kou op dit moment nog niet uit de lucht is, want regelmatig horen wij dat er problemen zijn bij de mobiliteit van onze doelgroep. Naast het openbaar- en personen vervoer zijn er problemen met rolstoelen en scootmobielen. Bij aanpassing en reparaties moeten die problemen veel sneller opgelost worden. Aanbieders, leveranciers, verzekeraars, gemeenten en reparateurs zouden samen moeten werken, zodat rolstoelen op maat en scootmobielen snel en zonder mitsen en maren gerepareerd of vervangen worden.
Vaak weten mensen niet hoe lang het duurt voor hun rolstoel wordt gerepareerd als die stuk gaat. De wachttijd op reparatie kan sterk verschillen, afhankelijk van de leverancier en de soort rolstoel en de wachttijd is te lang. Daarnaast laat de kwaliteit van de reparatie soms te wensen over.
Ze moeten ook kunnen rekenen dat een ander passend hulpmiddel beschikbaar is wanneer hun eigen hulpmiddel wordt gerepareerd of tijdelijk niet leverbaar is.
Hulpmiddelen vergroten de kwaliteit van leven en de gevolgen zijn groot voor mensen die te maken hebben met een niet of niet goed werkend of slecht passend hulpmiddel. Zij kunnen soms letterlijk de straat niet meer op, kunnen niet naar school of werk en missen contacten buiten de deur.

Rick Brinck

Rick Brink                                 foto: KRO/NCRV

Met Rick Brink spraken inwoners en bestuurders over het VN-verdrag Handicap (over de rechten van mensen met een beperking). Om het VN-verdrag goed te kunnen uitvoeren moet er een (‘inclusie’) agenda worden gemaakt , die hopelijk in 2022 gereed is.
U kunt de boodschap van Rick Brink bekijken en beluisteren op:

You-tube: Boodschap Rick Brink aan college Molenlanden.

GIPS. Uitstel, maar geen afstel.

Door de lockdown en het sluiten van de basisscholen hebben wij moeten besluiten de start van ons GIPS project uit te stellen. Door de lockdown en het sluiten van de basisscholen hebben wij moeten besluiten de start van ons GIPS project uit te stellen tot na de zomervakantie in het schooljaar 2022.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen